20:15

Frövi IK

Referat: Lekebergs IF 2 - Frövi IK

Tryggt Frövi tog rättvis seger
Frövis herrar tog tre härliga poäng i bortamatchen mot Lekebergs IF. Det är rätt vanligt i futsal att lagen känner på varandra i matchinledningen och denna match var inget undantag. Första minutrarna var rätt avslagna där båda laget säkrade defensiven. Först i matchminut 5 kom första chansen och det var FIK och Filip som får läget men Filips skott smiter utanför. Hemmalaget får till ett fint skott i spelminut 7 men Jimmie räddar säkert. Två minuter senare hittar OH fram med ett fint pass till Rosen som styr bollen, med klacken, vidare mot mål men bollen går precis utanför målvaktens vänstra stolpe. I matchminut 11 är Gurra nära att bryta sig loss men skottet täcks till en hörna som blir resultatlös. Vi tar ledningen men 0-1 i spelminut 14 och det är Jonas som blir målskytt och Manuel får assisten. Hemmalaget spelar med unga och pigga ben och i spelminut 15 får Jimmie göra en bra räddning på ett bra placerat skott. Med två minuter av första väggspelar Jonas med Filip och kommer till ett bra skotläge men skottet går utanför. 0-1 i paus får ses som rättvist. I andra halvlek ökar vi tempot och skapar mer än i första och det känns som att vi har kontroll över matchen och spelar ett tryggt spel. Vi skapar chanser och b la i matchminut 22 räddar hemmalagets målvakt ett skott från Rickard. Filip är nära att bli målskytt men skottet i matchminut 23 smiter förbi målvaktes högra stolpe. 0-2 kommer i spelminut 25 och det är Jimmie i FIK:s mål som snabbt rullar ut bollen till Jonas som från egen planhalva går själva hela vägen mot mål och från straffområdslinjen skjuter in bollen i nät, Jonas andra mål för kvällen. I spelminut 28 får Gurra med sig en frispark på straffområdslinjen. Gurra får förtroendet att skjuta frisparken och gör inget misstag då skottet går rakt i mål, 0-3. Lekeberg har några skott en bit ut på plan men Jimmie är alltid med och håller nollan - härligt!. Vi gör även 0-4 och det är Gurra som får göra sitt andra mål för kvällen då han från vänsterkanten får till en äkta tåfjutt som letar sig in i målvaktens vänstra hörn. Vi gör en bra laginsats där vi ökade farten i andra och detta i kombination med ett starkt defensivt spel inklusive en stabil målvaktsinsats gör att segern var mycket rättvis och aldrig hotad.